Krátké společenské šaty - nesmrtelná klasika

Módní trendy se během let měnily a vyvíjely. Dnes každá žena vlastní nejen aktuální módní kousky, ale i oblečení univerzální a nadčasové. Jedním z nich jsou například krátké společenské šaty, které můžete využít při mnoha událostech. Víte, kdy se poprvé objevily na trhu?

Historická exkurze do 20. století

Na začátku 20. století ženy krátké šaty nenosily. Před první světovou válkou byly moderní šaty, které měly rovný korzet a sukni zúženou ke kotníkům. Tento model měl jednu velkou nevýhodu- ženy se v nich nemohly příliš hýbat a tak se jejich chůze změnila v cupitání. Po první světové válce nastala módní revoluce. Sukně dosahovaly do výše kolen, dlouhé rukávy vystřídaly krátké a začaly se nosit i šaty s tenkými ramínky. Zkracovalo se nejen oblečení, ale do módy začaly přicházet i kratší účesy. Pokud se dámy nechtěly ostříhat, česaly si alespoň vlasy do drdolů.
V roce 1948 Christian Dior, jeden z nejvlivnějších a nejznámějších módních návrhářů, představil světu tzv. koktejlové šaty. Koktejlky jsou kratšíšaty, jednoduché a elegantní.

Krátké společenské šaty dnes

V dnešní době si můžete vybrat takové společenské šaty, které budou lichotit Vaší postavě a plně vyhovovat Vašemu vkusu. Krátké společenské šaty nemusí být jen klasické "malé černé". V několika barevných odstínech si můžete pořídit šaty bez ramínek, s ramínky, šaty jednoduchého střihu, nařasené nebo zdobené...je to jen na Vás. Nezapomeňte k nim poté zvolit i vhodné doplňky a obuv.

Existují události, na které se krátké společenské šaty nehodí a musíte na ně být oblečena třeba do plesové róby. Krátké společenské šaty však využijete na večírku, na pracovních schůzkách, svatbách, promocích i kulturních akcích, proto by rozhodně neměly chybět v žádném šatníku.